måndag 1 september 2008

Glömska KAN vara farligt.

Det tycker jag att de ska börja skylta med överallt i Amerika;
VARNING, GLÖMSKA KAN VARA FARLIGT!
Jag menar, snart kommer de nån gubbe som har glömt sin väska på gatan och då kanske någon snubblar över den (eller helt enkelt bara blir förargad) och stämmer ägaren till väskan! Det är så dumt, men det står ju på kaffetermosarna också "Warning, kan vara het" så varför kan de inte börja sätta varningslappar om att det ena eller det andra är farligt? Jag hoppas att dom INTE gör det. Men jag TROR att det kommer att ske...någon gång...

På tal om glömska.
Det är nog lite hemst att vara glömsk.
Det är ibland pinsamt, humoristiskt, förgargande...osv.
Men det som hände idag var nog "TOPPEN"
På modersmålslektionen behandlade vi Liknelser, Ironi, Aforism mm. Ämnet för alla dessa som vi skulle hitta på ett exempel till var MÅNEN.
Det var en svår uppgift.
Sen då vi började gå igenom uppgiften fick man mycket ideér av de andra och man hörde mycket humoristiska meningar.
Sedan läste vår modersmålslärare upp några rader ur en dikt;
"....Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran....."
och sen frågade hon från vilken dikt detta var..
Jag visste exakt vilken dikt det var och vem som skrivit dikten så jag slängde upp armen (OBS, markerade altså!)
och så peka lärarn på mig, att varsågod, säg bara....
I samma stund glömde jag bort vad dikten hette och vad författaren hette, men namnet Viktor Rydberg flimrade förbi mina tankar men blev int kvar tillräckligt länge så att jag skulle hinna säga det också. Så min insats blev; "Nå, DENDÄR av HAN DENDÄR.....(pinsam tystnad..) Midvinternattens köld är hård!"
Det blev en lite rolig scen, alla fick sig ett gott skratt och ingen tog livet av mig ändå! Jag klarade mig fast jag säkert verkade lite konstig som att TÄNK FÖRE DU BÖRJAR SÄGA! Men det måst ju finnas sådana människor som säger före dom tänker också!


4 kommentarer:

Sandra sa...

Ååh, tack för dagens skratt! ^^ xD

Anonym sa...

Hmmm... Låter så alltför bekant, dendär situationen... Men sluta för Guds skull aldrig markera bara pga av denna lilla glömska! Jag antar att så många andra inte visste svaret?

Och angående varningsskyltar och stämningar; om man får ut 1 miljon US dollar bara för att man själv kört i en gupp och spillt McDonalds heta kaffe i famnen på sig själv, då tycker jag lik förbannat att hela befolkningen dit borta kan vara så vänliga och tapetsera in sig i varningsskyltar. Ibland går det till överdrift...

Sis

MimaH sa...

heh.. jonei. Dom är kanske lite knasiga på andra sidan atlanten :P
NEJ! Vafför sku ja sluta markera! Man får ta glömskan som den är bara. :)

Anonym sa...

Hej willema :) allt bra?