söndag 26 oktober 2008

Finländare och tolkning


Det är intressant att man drar alla under samma kam (e de så det heter?). Alla från Finland kallas bara finnar och alla finnar super bara å bär kniven i innerfickan 24/7, vart de än är. Utomstående från andra länder är nog ganska bra på att måla en ful vägg framför oss Finländare (finlandssvenskar och finskspråkiga Finländare) och vi bryter inte ner väggen verkar det som? Många lever upp till det "idealet" som världen där ute målar upp för oss? Varför? En del beror visserligen också på vårt välorganiserad, tekniska samhälle. Man skall göra karriär för att klara sig. Man skall följa hälsoideal men inte stanna upp och tänka på hur man mår?! Är det så verkligen?
Bilden heter "Finländaren och hennes glas". Jag har en stark tolkning angående bilden men den tänker jag inte dela med mig denna gång. Du får själv tolka denna bild, om du har lust.

Idag hade vi teatermöte och det är trevligt då man kommer framåt i planeringarna och programmet. Nästa gång börjar vi troligtvis öva på våra roller!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmm... Visst är det så! Helst talar ju t.ex. svenskarna om "finnarna", medan jag prompt påstår att alla inte är finnar, utan jag t.ex. är en finländare. Det tar fyr i mig om jag blir kallad finne. Helst är jag bara finlandssvensk.
Men bara för att spä på brukar jag dra storyn, inte bara om puukkon och kossun, utan att vi alltid bär med en vodka i vertygsbacken, vilket jag också illustrerade med att ge bort denna kombination i tuparit-present ;o)
Sis