söndag 19 oktober 2008

Hälsade på hos Syster i Stockholm



Jag kan inte påstå att jag direkt känner mig som turist i Stockholm fast jag ändå då är utomlands. Men när man går förbi olika turist/gift shoppar så känns det inte sådär spännande, utan man vill titta i andra butiker liksom.

På torsdagen den 16 Oktober steg vi på Silja Europa som for ut från Åbo hamnen kl. 20.15. På båten såg vi bekanta som också skulle fira sina höstlov i Sverige. På fredag morgon var båten i land i Stockholm och då åkte vi till stan för att möta Syster som skulle ta vår MEGA-kappsäck medan vi sku gå på stan. Hon skulle jobba lite under dagen. Vi gick nu runt på stan, for till ett café som var väldigt fint. Gick vid Sergels Torg och längs drottning gatan. Det var fint väder men kallt.
Sen då Syster slutat jobba åkte vi hem till henne. Det var första gången vi var dit till hennes "nya" kämppä... Hon flyttade väl in i mars någongång så det betyder att hon bott där ganska länge, men för oss var hennes lägenhet ny då vi inte sett den förut.

På kvällen åka vi alla fyra in till stan och såg musikalen The Producers-det våras för Hitler med bl.a. Claes Malmberg i huvudrollen. Jag tycker det var en bra musikal. Den är värd att se och hemst mycket roligare än den låter på namnet!

Sen åkte vi hem. Sov hos Syster. På morgonen packade vi det mesta som vi shoppat i den där Mega kappsäcken och sen åka vi in till stan för att shoppa lite till. Visst hitta vi lite fina saker! Vi gick bl.a. i gamla stan, där jag var in i en Vintage affär som heter Emma Loca. Jag tycker den var lite häftig. Eller alla second hand/vintage är häftiga då det oftast inte finns ens två likadana plagg. Vi gick också på Hötorget. Där fanns nästan bara blom-försäljare. Det är lite annorlunda än i Finland tycker jag.

Jag har en hel del foton på byggnader vilka jag inte alls vet vad som heter eller är. Jag tycker bara att dom är fina.

Jag var tvungen att visa att löven är fina i sverige ännu! Här har alla fina färggranna löv fallit ner från träden och de som är kvar på träden är gula/bruna. Men där var buskar och träd färggranna som bara vad ännu!

Där är en bild på mamma och mig när vi står utanför en typisk turist-shop i gamla stan.

2 kommentarer:

Heiidii sa...

Jag undra sa flundran om vi har lika rockar.. :P
Var har du köpt din? (:

Heiidii sa...

Okej men då har vi inte lika rockar men liknande iaf.. Jag köpte min förra veckan från HM :)